Att yoga är att ta hand om både kropp och själ. Det får en att lyssna på sitt inre och ta hand om delar på kroppen man annars försummar. Med yoga så förs tanken, kroppen och själen tillsammans. Och att stärka de inre organen är att bygga upp sig för ett starkt liv. Men det tar tid att få kontroll över sin kropp och att bygga upp den. Dock är det så att oavsett hur tränad du är innan så kan alla utöva yoga, det är något som är ganska fantastisk med denna aktivitet. Hälsoeffekterna är så stora och är du i klimakteriet är detta en bra aktivitet att regelbundet utöva.

”Det visade sig att yoga lindrade kvinnornas sömnbesvär, även om förekomsten av vallningar eller nattliga svettningar förblev densamma.”(läs mer)

Bli en mästare på yoga

Det finns mängder av yogapass du kan gå på – både på stora träningsanläggningar men även mindre privata ställen som enbart fokuserar på yoga. Men du kan självfallet utöva yoga hemma. Det handlar om att du bör ha bra utrustning och att de positioner du står i ska du göra rätt. Då finns det inget som stoppar dig till att bli en bra yogautövare. Du kan enkelt köpa yogakläder på nätet som är mjuka, lösa och som passar bra till olika övningar. Sedan kan det vara bra att gå på något pass innan så en instruktör visar hur du står i de rätta positionerna. Gör du fel tränar du helt enkelt fel. Och tränar du fel blir musklerna fel. Vad du kan göra sedan när du är hemma och kör är att du kollar på olika videos för olika positioner, eller om du har ett pass som du kan sätta på för att veta att du gör rätt. Men bra är även om du köper hem en bok med olika övningar. Då lär du dig även mer om yoga och dess utövning och får en större förståelse för varför det är så hälsosamt.