pexels-photo (2)Vem vill inte ha perfekt röda läppar som får folk att vända sig om på gatorna? Nu kan du bli ett riktigt proffs på att måla dina läppar med läckert röda nyanser, något som kan vara svårare än man kan tro!

Det är otroligt poppis med stora läppar, men något som är ännu mer poppis just nu är att ha klassiskt vackra och röda läppar!

Knep som ger snyggaste läpparna

Det finns olika sätt att måla läpparna röda på, och för att veta vilken sätt du ska använda dig av måste du testa dig fram. För att få en snyggt markerad amorbåge behövs en läppenna i samma nyans som ditt läppstift. Med pennan ska du sedan måla ett kryss i mitten av överläppen, precis under amorbågen. Efter det är det dags att markera ytterkanterna på läpparna och avsluta med läppstift. För få riktigt fylliga läppar kan man måla läpparna med 3D-metoden. Applicera då highlighter ovanpå läppstiftet i mitten, på både under- och överläppen och tona det med den röda färgen – klart!

Fixera läppstiftet

När du lärt dig att applicera läppstift som ger ett fint resultat så är inte arbetet över där, det gäller också att få färgen att hålla. För det första gäller det om vana, man ska inte hålla på att kladda med fingrarna runt munnen och det kan vara bra att bättre på färgen emellanåt. Men det är också viktigt att kunna fixera läppstiftet som ett riktigt proffs, testa följande knep för bästa resultat:

”Knepet är nämligen att applicera rätt mängd puder på läpparna, det gör du genom att pudra läpparna med servetten som ett filter.”