Under vinterhalvåret är det många svenskar som tillbringar minst en vecka någonstans i fjällen med att åka skidor. Beroende på vilket skidort man åker till är idag pisterna mer eller mindre en catwalk där de gäller att ha de rätta detaljerna i skidliftkön. Ska man verkligen göra intryck så är det många saker man kan köpa inför skiddagarna när det gäller utrustningen.

Med tanke på att alla i backen kommer ha liknande typ av kläder gäller det att mixa rätt för att hitta en helt egen stil. I skidbacken behöver man inte vara rädd för färger så är det någon gång man ska våga testa lite nya färgkombinationer så är det under vintern. Tänkte därför tipsa om några av de mest populära märkena att ha på sig i skidbacken. Skidglasögon är ett måste och Dragon goggles är ett varumärke som har just goggles, som skidglasögon även kallas, i många olika färger.

Hjälm är precis som goggles en nödvändig detalj i backen. Hjälmar brukar till skillnad från goggles inte riktigt finnas i samma utbud av färger men bara under de senaste åren har hjälmarna blivit allt mer designade. Är man en duktigt och något mer avancerad skidåkare är det bra att också satsa på olika skydd som till exempel ryggskydd och nackskydd. Tyvärr är detta utrustning som inte kommer att synas i liften eftersom att man har skidkläderna över, så i dessa fall finns inte ett lika stort behov av hur skydden ser ut. Däremot blir passformen och funktionen betydligt viktigare.