För den som älskar mode över i princip allt annat är det en stor omställning när man blir gravid, och senare även mamma. Kroppen som man är van vid att klä förändras och blir till något helt annat, och det kan vara riktigt svårt att hitta kläder som man faktiskt tycker om och tycker är fina på riktigt istället för bara något som man måste ha eftersom inget annat passar. Men om man känner så är det dags att tänka om, det finns nämligen massor av fina gravid- och amningskläder!

Att bli förälder och vara gravidär en otrolig upplevelse, och något som många har turen att få uppleva. Hela ens liv vänds som upp och ner och kommer aldrig mer bli sig likt igen, men vad gör väl det? Att bli förälder är något av det största som kan hända en! Men även om det är otroligt härligt så innebär det ju att man måste åsidosätta sig själv och sina behov otroligt mycket, men hur mycket måste man ge upp egentligen? För bara för att man inte är den viktigaste personen i ens liv riktigt längre, så är man ändå fortfarande lika viktig. Och om man älskar att klä sig i fina kläder gör man såklart fortfarande det fastän man är gravid. Låt oss därför ta upp tre tips på hur man kan vidhålla sitt modeintresse som gravid såväl som nybliven mamma!

  • Det kan kännas som lättare sagt än gjort att hitta fina gravid- och amningskläder. Men ett tips är att kolla online! På exempelvis stylepit.se har de massor av fina kläder för den som går i väntans tider, eller som precis blivit mamma. Och det bästa av allt? Det är faktiskt snygga grejer och inte bara pösiga bomullströjor. Ibland vill man ju faktiskt vara fin fastän ens finaste klänning inte passar just då.
  • Vissa grejer kan man faktiskt bära, det ska man inte glömma bort! När man blir gravid går man ofta loss bland gravidkläder på diverse avdelningar i butikerna som finns, men mycket som passar bra kan man hitta på vanliga avdelningar, hos designers såväl som stora klädkedjor.
  • Man ska aldrig glömma bort de dagar det känns som tyngst att det kommer ta slut någon gång, man måste bara hålla ut! Och bara för att en tröja inte passar under graviditeten så betyder det ju inte att den inte kommer passa sen. Man kan faktiskt shoppa vanliga kläder under tiden också! På så sätt har man ännu mer att se fram emot än ”bara” sitt barn.

Det är som tidigare nämnt mycket som förändras när man får barn. Ens perspektiv förändras fullständigt, och det är inte så konstigt. Var då exempelvis designerkläder det viktigaste tidigare är det nu något helt annat, och visst finns intresset kvar någonstans, men nu har man istället lagt över det till att shoppa till sin fina dotter eller son. Helt klart en prioriteringsfråga, och förhoppningsvis så gör man rätt. Att bli förälder är ju trots allt något av det bästa som finns!