Det är inte tu tal om saken att modeindustrin med dess stora, klart lysande stjärnor är en maktfaktor att räkna med. Vad är senaste nytt i denna inflytelserika värld egentligen?

 

pexels-photo-88444-large-12016 är över innan du hunnit räkna till tio och snart är det ett nytt år med nya löften som tar sin början. Men först är det några modehändelser som ska avklaras. Ett sådant tillfälle är faktiskt Halloween. I alla fall på andra sidan Atlanten där denna helg är större än vad man kanske kan tro. De stora stjärnorna och modellerna passade givetvis på att ta tillfället i akt för att förvandla sig till otroliga varelser och skapelser. Några av dessa var Beyoncé, Heidi Klum, systrarna Jenner och Kardashian men även skådespelare och make-up artister.

I tidningen Elle rapporteras det mer om dessa event och alla kändisars olika Halloween-outfits som spidde sig som en löpeld på sociala medier. Beyoncé klädde ut sig till en väldigt autentiskt lik Black Barbie, i en blårosa kartong och allt. Heidi Klum klädde lät fem andra klä ut sig och sminka sig som henne i ett följe. January Jones från Mad Men målade sig till en väldigt dramatisk katt. Kylie Jenner, den yngsta av hela klanen Jenner/Kardashian gjorde entré till denna stora bushelg som ingen mindre än Christina Aguilera i hennes tidigare dagar, med svarta slingor i det blonda håret, halterneck-linne och piercingar i näsa och under läppen. Skrämmande likt. Att de påverkar resten av världen är inte en gissning, utan en fakta. Läs mer om modets makt i ett annat inlägg, här.

Trender i modet just nu

Förutom denna särskilda helg då alla klädde ut sig för att chocka och inspirera är höstmodet ganska avskalat och enkelt just nu. Många klär sig i den lite mer androgyna looken med oversize-kappa i rutigt, en slarvigt virad halsduk om halsen, ett par platta skor i Oxford-stil samt med ett läderskärp i rejält slag runt midjan. Inga krusiduller med andra ord. Gärna får även håret vara naturligt i sin textur och vågigt om inte klippt i en modern page á la 90-tal och Twin Peaks. Det ska vara lätt alltså, inte så fixat och uppklätt. Både skönt och snyggt tycker säkerligen många. Andra trender är snygga boots med detaljer på, avkapade flared-jeans med hög midja och gärna en söm mitt på benen. Koftor i lång modell är fortfarande inne och värmer skönt i höstkylan.