Det här med mode är ju någonting som en intresserade tänker på hela tiden, det är nästan som att en drömmer om det. Och det blir ju så om man är intresserad av någonting. Om man har en hobby! Det är många som tror att mode inte är något seriöst, och ännu fler som dumförklarar modeintresserade. Det de inte förstår är att mode är konst, att se vad som passar – att läsa av trender, det handlar om så mycket mer helt enkelt.

Numer är det ju faktiskt ganska enkelt att hålla sig uppdaterad om vad som är inne, och även att vara den som blir ”först med det senaste” som man säger. Här är några heta tips till hur du håller dig konstant trendig:

  • För det första, som vi skrev tidigare. Modeintresserad är man konstant, det är alltså viktigt att du alltid tänker på vad du har på dig. Även om du bara ska gå till mataffären, även om det är dags att gå och lägga sig. Se till att köpa in dig på bra sovkläder, det är inte okej att sova i någon gammal t-shirt till exempel. I affärerna är utbudet ganska tråkigt, så bäst är nog att hitta vackert nattlinne online.
  • Läs och studera hur det historiskt har sett ut. Vad var inne när din mamma var yngre? När din mormor var barn? Gå tillbaka till tiden och lär dig av vår modehistorik, kunskap är nämligen lika viktigt här som vid vilket annat intresse som helst, om inte viktigare? Det är genom historien vi kan läsa av det som kommer att komma, och det är genom historien som man kan finna inspiration till att skapa egna trender.
  • Håll dig inte inom ramarna. Bojkotta vanliga affärer, i allt förutom vad gäller basplagg. Sök dig till Second hand om du inte har råd med de exklusiva märkena, men gå för allt i världen inte till HM och köp en mönstrad tröja som sedan var tredje svensk tjej har. Mode handlar om att hitta sin egen stil, att visa sin personlighet. Och inte är väl du som alla andra?
  • Inspireras av andra. Läs alla modebloggar och alla modemagasin. Just nu är bloggarna nästan viktigare än tidningarna, och då får man inte missa något. Börja med att kika in Chloé Schuterman. Otroligt ung, men ordentligt framgångsrik, och med en riktigt stark känsla för stil.