Trenden om stora läppar sprider sig som en löpande eld och nu har till och med unga börjat haka på trenden. Kändisar och flöden på sociala medier skapar en hets hos många men ibland är inte alla metoder för önskad fyllighet att rekommendera.

stora läpparOm man  är missnöjd med sitt utseende och inte nöjer sig med att använda smink för att skapa en annan form i ansiktet, är det många som använder sig av fillers. Som man skriver om på Sveriges Radio är just förstoring av läpparna ett av de vanligaste ingreppen hos unga. Det har blivit väldigt populärt för att just kändisar och officiella människor utför ingreppet och skapar en trend utseendemässigt. Vi ser dagligen hur kändisar följer just den trend med att skaffa  fillers läppar i önskan om att de ska se större och fylligare ut. I svenska kretsar kan vi se att till exempel Natacha Peyre, eller Elena Belle som hon nu heter, Åsa Vesterlund, Kissie och Saga Scott fyller läpparna för att få dom större och plutigare.

Det är inte bara kändisar som skapar trender, utan även på sociala medier sveper nu en trend om att försöka få så stora läppar som möjligt. Trenden har gått så långt att unga nu tar till glas och flaskor för att försöka blåsa upp läpparna. Som man skriver om på Metro för man in läpparna i glaset eller flaskan och sedan suger in luften för att skapa ett vakuum. Detta ska läpparna svälla och bli större. Dock så är metoden inte att rekommendera då det kan skapa bestående skador på munnen. Som man skriver i artikeln uppkommer ibland stora blåmärken på läpparna eller blödningar och hos en del har det även orsakat smärta.

Större läppar utan spruta

Om man ändå inte har pengar eller viljan till att ta till sprutan för skönhetens skull men ändå önskar större läppar, kan man trixa med smink i olika toner för att skapa former som ser bättre ut för ögat. Här finns sminktips för att få ansiktet att se smalare ut,  och här nedan listas tips på hur man kan göra sina läppar större genom att bara använda sminket på rätt sätt:

  • Rama in läpparna med en läppenna
  • Använda concealer i mitten av läpparna för att framhäva en putande form
  • Välj starka färger på läppstiftet
  • Använda läppglans för att ge uppmärksamhet till dina läppar
  • Lägg en highlighter lite utanför konturen på överläppen