Hur får du egentligen perfekt hy? Det är nog mycket gener som spelar in här. Men du kan hjälpa din hy på traven för att åtminstone få så bra hy och lyster som möjligt för just dig.

 

hudvård serumAlla som är det minsta intresserad av hudvård vet att ett bra serum är a och o. Som serumet Exuviance från Hudoteket exempelvis. Där kan man tala om näring, återfuktning och inte minst – lyster. Sedan gäller det givetvis att anpassa produkterna efter den hudtyp man har – och inte glömma att rengöra sin hy.

 

Detta hjälper din hy på vägen

I Metro Mode går det att läsa om vad en hudterapeut tycker och tänker om en fin hy och hur du åstadkommer en sådan. Det gäller som nämnt att se till att ens produkter faktiskt passar ens hudtyp. För att få reda om på man är rätt ute är rådet att besöka en hudläkare eller en hudvårdsteraput för att få sin hudtyp bedömd, samt dess behov kartlagda. Om du felbehandlar din hy så kan du torka ut den och göra den oren, vilket inte är bra. Då får du kanske ännu fetare hy för att huden överkompenserar för uttorkningen – det leder i sin tur till fler finnar och flottigare lyster. Inget som någon vill ha, med andra ord.

 

Se även till att rengöra din hy varje kväll innan du går och lägger dig. Det samlas nämligen massor av smuts och orenheter på ansiktet under dagen, inte minst om du bort i en stad med mycket bil- och busstrafik. Dessa föroreningar leder inte bara till en hy som mår sämre, det kan även påskynda hudens åldrande. Och det vill du ju såklart inte. Se till att alltså rengöra ordentligt och ha en efterföljande hudvård som återfuktar huden. Du kan exempelvis använda micellärt vatten som drar åt sig smuts med en bomullstuss. Använd sedan en nattkräm eller ett serum som vårdar din hud när du sover.

 

Mer om hudvård kan du läsa om här och se på här: