Är du en av dem som tröttnat på att ha gulnande tänder i munnen? Du är inte ensam. Genom enkla knep och metoder du kan utföra i hemmet kan du enkelt få vitare tänder. Ett naturligt vitt leende är det inte mycket som slår.

Om du vill använda dig av en gör-det självmetod hemma så finns det mycket på marknaden. Men se till att testa en beprövad metod och produkt. Med Dentway kan du bleka tänderna själv på ett enkelt sätt.

Jordgubbar kan ge dig ett vitare leende

Den riktig husmorsmetod för att få vitare tänder är genom att använda dig av jordgubbar. Det kan låta osannolikt, eftersom jordgubbar är röds. Jordgubbar innehåller nämligen skonsam äppelsyra, som rengör tandytan och ger ett vitare utseende, skriver Aftonbladet. Genom att mosa en mogen jordgubbe och borsta tänderna med den kan du se skillnad, efter några gånger i iallafall. 

Gör egen bakpulverskrubb

Bakpulver är också något som kan göra dina tänder vitare. Det funkar som ett slags slipmedel, och faktum är att natriumkarbonat även finns i vissa tandkrämer, skriver Expressen. Skapa en egen bakpulverskrubb genom att blanda en tesked bakpulver med några droppar vatten. Testa att borsta tänderna med blandningen 2-3 gånger per vecka.

Mat som gör dina tänder vitare

Det finns mat som du genom att äta också kan få vitare tänder. Apelsin, äpplen och Broccoli är sådana livsmedel. Men också morötter.

”Morötter har en hög vattenhalt som stimulerar salivproduktionen, stärker tandköttet och tvättar bort matrester”, skriver MetroMode.