Vi har alla varit med om att vi lagt liiiite för mycket pengar på någonting som vi tyckte att vi bara måste ha. Ibland har den saken – oftast ett plagg – blivit väl använd och definitivt gjort det värt att man fick leva på nudlar i en månad, ibland har saken inte varit värd det. Oavsett, för det är svårt att veta i köpögonblicket hur det kommer att bli, kan man med lite planering komma billigare undan, så att man inte behöver sätta sitt liv i övrigt på sparlåga. Några saker man kan göra för att shoppa billigare är följande.

  • Köp från utlandet. Många saker är billigare om man köper dem från utländska webbutiker. Tänk dock på att frakt tillkommer, och även tull om du köper från länder utanför EU. En artikel med saker som är bra att tänka på finns här.
  • Köp direkt från tillverkaren. Många tillverkare, framför allt av elektronik, har försäljning direkt till kund på hemsidan. Hittar du en produkt som verkar intressant, undersök om du kan köpa den direkt från fabriken.
  • Använd rabattkoder. De är lätta att hitta på nätet. Om du exempelvis går in på adressen http://www.gratislandet.se/rabattkod-heppo.html så hittar du en kod som du kan använda för att köpa skor online från Heppo till ett lägre pris.