Den senaste trenden i kändisvärlden när det gäller träning och mode, är den så kallade träningskorsetten. Korsetten ska göra att man svettas bort kilona runt midjan när man tränar. Men korsetten får mycket kritik av experter.

4035894-set-of-beautiful-retro-clothes-illustration-corsets

När man tränar är det inte bara viktigt att man gör rätt övningar så att kroppen inte tar stryk, det är även bra att ha rätt kläder på sig som är anpassade till träning. På så sätt kan man verkligen få ut det mesta av sin träning. När man exempelvis yogar är det bästa att ha specialanpassade yogakläder som är mjuka, lösa och rymliga. Det är även oerhört viktigt att ha rätt skor när man tränar, för fötterna är faktiskt de som kanske får mest stryk under ett träningspass och då behöver de rätt support. Något annat som någon kommit på behöver stöd under träningen är midjan, men behöver den verkligen det?

Träningskorsetten får kritik

Träningsexperter sågar nämligen nu träningskorsetten som setts på många världskändisar. Exempelvis har systrarna Kardashian och Jessica Alba den. Korsetten ska stöpa midjan perfekt när man tränar. Metros träningsexpert trodde till och med att träningskorsetten bara var ett skämt när hon fick höra om den eftersom att hon inte trodde att någon kunde gå på att den skulle fungera. Men uppenbarligen finns det många som tror sig få en smalare midja när de bär korsetten på gymmet. En annan känd träningsexpert sågar även korsetten och säger att de som använder den endast gör det för att se vackrare ut i mäns ögon och att ingen av användarna behöver en smalare midja. De både experterna tycker även att korsetten blir extra provocerande eftersom den använts länge av kvinnor som blivit påtvingade den för att leva upp till kroppsideal som varit orimliga.

Kan vara farlig

Korsetträningen går bland annat ut på att man ska svettas bort kilon genom att bära det trånga magplagget. Men istället för att spendera sina pengar på korsetten kan man svettas lika mycket naturligt genom att anstränga sig. Doktorer går till ännu hårdare attack mot korsetten eftersom att den faktiskt kan vara farlig. Den kan påverka andningen, blodtrycket och hjärtfrekvensen och kan även ha motsatt effekt på de muskler som man faktiskt vill träna.