När det kommer till skönhet finns idag en lång rad så kallade mirakelkurer som ska hålla oss vackra och unga men många utav dessa fungerar inte, trots löften om både det ena och det andra. Likväl är det många som väljer att utsätta sig för skönhetsoperationer med mer eller mindre lyckade resultat. Dock är sanningen att det bara finns ett sätt att hålla sig ung och fräsch, och det sättet har ingenting med mirakel eller operationer att göra!

I Sverige görs omkring 18 000 skönhetsoperationer varje år och nästan varannan svensk svarar Ja på frågan om de skulle kunna tänka sig att lägga sig under kniven. Men man ska minnas att denna typ av ingrepp inte enbart är förenat med en saga likt Den fula lilla ankungen, utan kan även sluta i kroniska komplikationer så som huvudvärk, smärta och yrsel eller svårare problem. För att inte tala om de skönhetsoperationer som misslyckas!

Vacker utan spackel

Vill man undvika att känna ett behov av att plastikoperera sig måste man vara noga med att sköta om sig själv och sin kropp. Till exempel är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig, hur mycket man rör på sig och hur mycket smink man använder. Ja, ni läste rätt, smink. En studie från 2010 visar att unga som sminkar sig sakteligen förgiftas av sina produkter och utsätts för omkring 174 olika giftiga ämnen varje dag. Likväl gör dagligt användande av smink att vi åldras i förtid eftersom att vi täpper igen våra porer och på så vis hindrar huden från att andas och åter fukta sig själv. Så för att hålla huden fräsch och spänstig kan det vara bra att skippa sminket ibland och alltid använda vårdande produkter för att hjälpa huden att återhämta sig.

Håll dig ung utan operation

  1. Motion – rör på dig ofta och håll kroppen i form. Ett aktivt liv förbättrar inte bara din livskvalitet utan hjälper även alla dina organ att hålla sig fräscha längre, och däribland är huden inräknad – ett aktivt liv ger mindre rynkor, spänstigare hy och färre ålderstecken så som ytliga blodkärl och åderblock
  2. Kosthållning – en sund livsstil med rätt matvanor är det verkliga receptet på skönhet. Skippa fet snabbmat och välj istället en kost berikad med mineraler och vitaminer, du håller inte bara din vikt på en sund nivå utan du rensar även ut gifter som lagrats i kroppen.
  3. Vårda din hy – allas hy utsätts för påfrestningar i form av stress, väder, sjukdom och uttorkning vilket påverkar dess kvalitet. Ett bra tips är därför att vare dag smörja in sig från topp till tå med en återfuktande produkt som exempelvis är köpt på Militus Medical där alla produkter i sortimentet är väl utvalda av specialisthudläkare med mångårig erfarenhet istället för att lägga dina pengar på en produkt utan samma medicinska godkännande.
  4. Undvik onödigt gift – för att kroppen ska må bra måste man undvika onödiga gifter så som alkohol och droger samt cigaretter och snus. Dessa produkter ger inte bara svåra hälsoproblem utan påverkar även kroppens åldrande, så om du vill hålla dig ung och fräsch längre: sluta med dessa!