Det finns många att inspireras av när det kommer till make up och smink. Så många att det faktiskt kan svårt att ha råd med alla varianter av ögonskugga, läppstift, foundation och mascara. Läs vidare om vårens sminktrender, Katy Perry och marknadsföring när det kommer till just smink.

läppstift läpparI Dagens Industri kan vi läsa om varför smink är så dyrt. Det handlar inte alltid bara om att kvaliteten på sminket eller ingredienserna avgör priset, även om det så klart kan göra det ibland. Snarare handlar det om varumärke, marknadsföring och efterfrågan. Ingredienserna i produkterna skulle enkelt räknat bara kosta 15 % av vad produkten sedan landar på. Samtidigt så ökar den globala försäljningen av kosmetika och allt fler väljer just dyra produkter över massproducerade. Det är dessutom billigare att köpa samma smink i mataffärer än vad det är att köpa dessa i sminkbutiker eller på apotek.

Nog om kostnader. Det är roligt med smink hur som haver och trenderna kommer och går. I Expressen Hälsoliv kan vi läsa mer om de sminktrender som gäller just nu. Mörka läppar som gärna matchar nagellacksfärgen, att med läppenna måla läpparnas konturer och få läppstiftet att hållas på perfekt plats, att verkligen vara kreativ när det kommer till nagelkonst och nageldekor samt att sota till sig dramatiska ögon, med mindre eyeliner och mer penna, för det mjukare resultatet.

En starkt lysande stjärna i skiftande färg

En stjärna som totalt har ändrat sin look, med både smink och hårfärg, samt styling – är Katy Perry. Nyligen fotades hon för magasinet Wonderland i kort blont hår, med ljusa ögonbryn och allt i en stark stämning av 1980-tal. Men även ett par bilder där stjärnan har rött hår finns från samma plåtning. Det är lite av ett mysterium alltså. Men Katy Perry är också känd för stora förändringar när det kommer till utseende och looks, med blått hår, svart hår, fantastiska kreationer a la Disney på kroppen samt i toner av California och Old Hollywood med en sockrig twist. Nu är dock Perry tillbaka i sitt mörka hår igen, som vi kanske är mest vana att se henne. Samt med sina dramatiskt målade ögon, röda läppar och vackra klänningar. Mer om Katy Perry och hennes looks kan man med fördel läsa om i denna artikel, som vi hittar i Göteborgs-Posten.